Wednesday, October 22, 2008

Olga punases kleidis


Siin on siis lõppulemus. Pead väiksemaks ei hakanud tegema, aga silmajoont tõin allapoole. Õpetajalt pahandada ei saanud. Täna, st. reede õhtul isegi kiitis mind. Et värvid on maalilised!!! Tegelikulu on muidugi arenguruumi küll, aga asi seegi. Esmaspäeval kohe parem tuju.Appi tahaks karjuda! Nüüd tuleb meil kolm nädalat järjest modell, kusjuures viimane kord on akt. Tahaks veidi enne värvisegamist harjutada ja üldse tahaks vahepeal nädala vahet pidada. Ei saa, sest modell on kallis lõbu ja seda peab kasutama. Meil on seekord nii armas tüdruk modelliks. Kahju kui ei õnnestu seda tabada. See pilt veel poolik. Mõõtsin, et pea proportsioonid on valed. Õpetaja parandas minu tehtud pead, tegi seda suuremaks. Ma kavatsen homme selle ära parandada. Sellest võib muidugi pahandus tulla.
Niisugune on siis võrdlus modelliga.

3 comments:

Kaamos said...

Sa kasutad hästi jõulisi värve ja need teevad kogu pildi kuidagi - ei oska öeldagi, kui tegemist oleks häälega, oleks see häälekas pilt. Mõni maalib nagu sordiini all, tema pildid sosistavad. Sinu pildid hõkavad. Ilus on.

Hm, ei saa ütlemata jätta, ehkki pole teemasse: sõnakinnitus, mida kommentaariruum küsib on sedapuhku "undiin" Kummaline.

Ewa said...

See undiin on tuttavlik, tuli see Mati Undiga või Marie Underiga seoses? Või miskit muud?

Selle pildi eest saingi ma kiita sellepärast, et niimoodi meid maalima õpetatakse, selgelt tugevate värvidega, stiliseeritult. Et ei oleks ninnu-nännu ilutsemist ja peenikeslt välja joonistamist. Seda stiliseerimist saab loomulikult tundlikumalt ja paremini teha, kui mina praegu oskan. Oluline on, et me mitte ei joonistaks värviga jooni (silmi, suud jm.), vaid maaliksime valguse-varju kontraste, nende abil peab vorm ja ruumilisus välja tulema.
Proportsioonivead on vähem olulised, neid saab hoolsa mõõtmisega alati vältida, aga just see värvikäsitlus on kõige olulisem. Ka tumedam vari peab olema värviline, mitte tuhm ja must. Värvid ei tohi muutuda määrdunuks segamise käigus, vaid peavad jääma kirkaks.

Segasumma Saara said...

undiin tähendab näkineitsit :). Vist saksa keelest tulnud või midagi taolist.

Mul on kinnituseks "tocks" hetkel :P.